Studio

Soul for music is een zogenaamde hybride studio. Er wordt gewerkt met een combinatie van digitale- en analoge apparatuur. Audio wordt vastgelegd in het digitale domein door middel van een protools setup en waar nodig wordt gebruik gemaakt van de gemakken die software kan bieden. Mixen gebeurt zoveel mogelijk analoog op een vintage Soundcraft 8000 mengtafel en met gebruik van bandecho’s, (buizen)compressors, analoge delay’s, veergalmen, re-amp technieken en vele andere manieren om een creatieve, karaktervolle mix te maken die de ziel en passie van de ingespeelde muziek eer aandoet. De studio bestaat uit één grote ruimte van 50m2 waar de muzikant en opnametechnicus samen in werken. Op deze manier is het contact tijdens de opname directer en intenser dan wanneer de muzikant en technicus door een dikke ruit met elkaar in contact staan.

Opname

Soul for music biedt de mogelijkheid tot het opnemen van complete arrangementen. Bands kunnen in een live-setting tegelijk inspelen of kunnen partijen in gedeeltes, per muzikant opnemen. Soul for music heeft een groot netwerk van professionele sessiemuzikanten die desgewenst één of meerdere partijen kunnen inspelen.

Mixage

Opnames uit onze studio of opnames van andere (home)studio’s kunnen door Soul for music worden gemixt. Gebruik van analoge technieken kunnen diepte en karakter toevoegen met veel ruimte voor dynamiek. Luister, en oordeel zelf! Ook volledig digitale mixen zijn mogelijk.

Mastering

Mastering zorgt er voor dat de nummers op een album als één geheel klinken en dat het album op alle apparatuur optimaal klinkt, of het nu een dure hifi installatie of mobiele telefoon is. Mastering is de onmisbare finishing touch. Soul for music biedt mastering aan van door anderen aangeleverde eindmixen of in een totaalpakket met opname en/of mixage door Soul for music.

Arrangementen

Werk je ideeën samen met een producer/arrangeur van Soul for music uit en laat ze eventueel door professionele sessiemuzikanten inspelen.

Remakes/remixen

Producers Arthur Rombouts en Jasper Verburgh remixten nummers van onder anderen Ralph de Jongh & Crazy Hearts, GRAM, Cirque Valentin en Shane Shu. Kenmerkend is dat het geen standaard dance producties zijn geworden maar meer remakes die ook het origineel hadden kunnen zijn.

Voorbeelden

Apparatuur

 • Mengtafel

  Soundcraft 8000 24kanaals

 • Preamps

  Soundcraft 8000 (24stuks)
  Siemens (10stuks)
  Custom dubbele buizen preamp gebaseerd op een ontwerp van Tubetech
  Universtal Audio Twinfinity
  Mindprint AN/DI pro

 • Randapparatuur

  Manley VariMu compressor
  Avalon 747 compressor/equalizer
  Mindprint T-comp compressor (2stuks)
  Focusrite compounder
  DBX 160XT
  DBX 1066
  Lexicon PCM91
  TC electronic M3000
  Vorg Orbit bandecho
  Ibanez AD100 analoog delay
  Ibanez Analoge stereo chorus
  Vintage veergalm
  Sansui stereo veergalm

 • Microfoons

  Neumann U87 stereoset
  Neumann KM184 stereoset
  AKG C3000 stereoset
  AKG 451B Stereoset
  AKG D12
  AKG C419 (2stuks)
  AKG 309
  Shure Beta87
  Shure SM58 (4 stuks)
  Shure Beta58
  Shure Beta52
  Shure SM57
  Shure Beta57
  Audio Technica 5040
  Audiotechnica ATM25
  Audiotechnica ATM23he
  Sennheiser 541 (4 stuks)
  Crown PZM

 • Opnameapparatuur

  Protools 12
  Macbook Pro Quad Core
  Apogee Symphony 24×24 AD/DA
  Apogee Thunderbridge
  Mindprint AN/DI